Getuigenissen

Ik volgde samen met mijn zoon Louis de workshop rond bewegen en leren. De eerste zondag kregen de ouders een theoretische uitleg over het belang van bewegen in functie van het leren. Ondertussen deed Louis al heel wat bewegingsopdrachten waarbij ook taal en rekenen aan bod kwamen. De volgende 2 sessies mocht ik samen met Louis de opdrachten uitvoeren. Dit was super! We waren superactief, buiten in het park, bezig en hebben toch heel wat gerekend. Louis heeft niet één keer geklaagd over dat denken en rekenen, omdat het bewegen zo overheersend was. De derde sessie werd er meer rond taal gewerkt. Ook nu werd er op een originele, speelse manier toch heel veel geoefend. Huiswerk maken bij Louis zorgt meestal voor frustratie en ergernis. Bij deze sessies hebben we geleerd én gespeeld en was er enkel plezier!

Annelies

U heeft reeds met ons samengewerkt? Deel jouw ervaring met anderen door ons een mailtje te sturen.

GRO. team

Met Brede School zijn we steeds op zoek naar vernieuwende initiatieven en projecten die de talenten van kinderen naar boven halen en kunnen laten schitteren. Toen Lucie en Griet met hun ideeën naar ons kwamen, waren we meteen enthousiast. Maar zou dit ook aanslaan bij kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen of bij wie de thuistaal niet Nederlands is? Kunnen ze hun ideeën en inzichten ook toepassen in de praktijk? De dames gingen samen met een leerkracht van de Toverberg enthousiast de uitdaging aan. En met succes! Bij zowel de leerkracht als de leerlingen deed dit smaken naar meer…. Na deze eerste proefsessies, planden we een zomerkamp en momenteel stromen de aanvragen binnen om opnieuw aan de slag te gaan met leerlingen, leerkrachten en ouders . Ja, je kan we stellen  dat we bij  de Brede School Sint-Amandsberg fan zijn van het eerste uur!

Katrien De Vuyst, (Brede School - Sint-Amandsberg)

Lucie en Griet, de energieke dames van GRO., gaan in het Klimrek en de Lotus aan de slag met de kinderen. Door allerlei bewegingsspelletjes te combineren met taal en rekenoefeningen, wordt zowel de fysiek als de cognitie op een speelse manier geoefend.

Ingrid Antheunis, (Brede School - Bloemekenswijk)